Div storingen, nokkenas sensor, bobine, emissie, esp etc

Technische informatie over de Renault Vel Satis
Plaats reactie
RobK
Berichten: 97
Lid geworden op: 17 apr 2009, 19:42
Locatie: emmeloord

Div storingen, nokkenas sensor, bobine, emissie, esp etc

Bericht door RobK »

Kort voor mn vakantie de 6 bougies laten vervangen. Na een paar weken tijdens een rit emissiestoring, ESP storing en inspuitstoring. Herstarten wil soms weleens helpen en dat deed het ook voor korte tijd. Toevallig een renaultgarage in de buurt, echter het was 12:05 uur en dan is het pauze en s middags hadden ze ook geen tijd. Ik was wel achter dat de VS gewoon bleef rijden, zij het rommelig. Thuis gekomen ANWB storing laten uitlezen, bleek een nokkenassensor te zijn ( achterste rij) die de storing aangaf. Bij een VS zitten er twee op, beide laten vervangen. Probleem voorbij, geen storingen meer. Dus caravanaan de haak en gaan ri Z-Fr. Net over de grens dashboard in het rood alle mogelijke storingen kwamen weer voorbij. Auto ging niet in noodloop. De motor liep onregelmatig bij lage toeren. Bij Arlon gestopt ook daar had de renaultdealer geen tijd. De volgende dag leek de storing voorbij, dus richting Grenoble. Consult met thuismonteur, gaf als mogelijke oorzaak te laag in toeren tgv automaat en lichte caravan, vervuiling van bougies en de rest. Kortom hadmatig schakelen en een beetje hogere toeren ( dit is ook regelmatig te lezen op div fora). Storingen bleven en ook de slechte trekkracht bij lage toeren, rommelig lopen en veel rook. Uiteindelijk gewoon de bestemming gehaald. Via Anwb garage geregeld en het bleek een bobine te zijn vd achterste rij uiteraard die problemen gaf. Advies van zowel anwb als garage 6 x nw bobines plaatsen. Ok dan moet dat maar. Bij het afhalen van de VS twee dagen later vertelde de monteur, in vloeiend frans, dat hij geen bobines had vervangen maar het stekkertje vd bobine had vastgeklikt, dat was nml los! Kosten €200 ipv 600. Goed gehopen door ANWB!
Daarna probleemloos door Z-fr getoerd.
Vel Satis 3,5 privilege aut. met witte trekhaakdop!
80-T..

Hans61
Berichten: 554
Lid geworden op: 28 jul 2009, 17:44
Locatie: Middelburg

Bericht door Hans61 »

Die clipjes van de bobine stekkertjes breken snel af. Bij de laatste bougiewissel van mijn 2.0t sneuvelden er twee. Alle vier de stekkertjes voorzien van een tie rap en probleem opgelost. Wel elk jaar nieuwe tie raps er op want door de hitte is de levensduur wat beperkter.
Voor zo'n belangrijk onderdeel vind ik het overigens een matige constructie !
Vel Satis 3.5 Initiale automaat 2003, kleur Vert Abysse, km. bij aanschaf in juli 2018: 115760 en nu 136300.
Vel Satis 2.0 privilege 2002, kleur Gris Sideral, km. bij aanschaf in november 2010: 115000 en ingeruild bij km. 219040 in juli 2018

Plaats reactie