Zó met 137 k/u langs een flitspaal.....

Overige zaken die niet direct te maken hebben met de Renault Vel Satis
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Gompie
Berichten: 1585
Lid geworden op: 02 sep 2007, 21:51

Zó met 137 k/u langs een flitspaal.....

Bericht door Gompie » 30 apr 2008, 19:28

Afbeelding

Uit het AD:

Motorrijder glijdt door de radar
DRIEBERGEN - De politie heeft afgelopen zondag tijdens een controle op de A28 bij Staphorst een motorrijder geflitst die al glijdend met een snelheid van 137 kilometer per uur de radarpost passeerde. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten dinsdag bekendgemaakt.

De 50-jarige motorrijder uit Amstelveen kneep bij het zien van de radarcontrole vol in zijn voorrem en kwam daarbij ten val en gleed langs de camera. De man hield aan zijn schuiver slechts een gebroken pols en een beschadigde hand over.

(ANP)
Ik rij ook motor, maar dit is toch wel bizar....

Gebruikersavatar
Gompie
Berichten: 1585
Lid geworden op: 02 sep 2007, 21:51

Bericht door Gompie » 01 mei 2008, 18:29

Bij het Engelse bedrijf RedSpeed, hebben ze hun een trajectcontrole ontwikkeld die werkt via Wi-Fi.

De camera’s staan via de draadloze technologie in contact met elkaar en hoeven dus niet op vooraf vastgestelde plekken met kabels te worden geïnstalleerd. Verder werkt het op dezelfde manier als de bestaande big-brother-installaties die wij hier maar al te goed kennen; de kentekens van alle passerende voertuigen worden geregistreerd en de computer rekent uit of je tussen de camera’s te snel hebt gereden.

In Londen worden de camera’s momenteel getest in de Blackwall Tunnel, waar de snelheidslimiet 30 mph (48 km/h) bedraagt. Er wordt echter al gefluisterd dat ze ingezet zullen worden in bepaalde ‘eco-towns’ waar je nergens harder dan 15 mph (24 km/h) mag rijden.

(bron: autoexpress)

Afbeelding

Plaats reactie