De EU-landentop-5 met hoogste boetes

Overige zaken die niet direct te maken hebben met de Renault Vel Satis
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Gompie
Berichten: 1585
Lid geworden op: 02 sep 2007, 21:51

De EU-landentop-5 met hoogste boetes

Bericht door Gompie » 24 aug 2008, 12:39

Op 1

Noorwegen:
Afbeelding
minimaal 395 euro

Je hebt natuurlijk altijd baas-boven-baas. Absolute koning van de boetes voor snelheidsovertredingen is Noorwegen. Het land steekt met kop en gewei boven de rest van Europa uit qua boetebedragen. Ga er even goed voor zitten: 20 kilometer boven de toegestane maximum snelheid gereden en gesnapt? Minimaal 395 euro. Rijden door rood: maar liefst 660 euro. Heb je beide overtredingen gecombineerd dan kun je daarna dus meteen naar huis. Je vakantiebudget is dan immers als sneeuw voor de zon verdwenen!

Op 2

Zweden:

Afbeelding

Minimaal 260 euro

Terug naar de noordelijke helft van Europa: het land van Knackebröt, Saab en Ikea: Zweden. Hier wordt te hard rijden pas écht leuk: 20 kilometer te hard kost je ten minste 260 euro. En een rood verkeerslichtje meepikken? Tel er maar minimaal 130 euro bij op. Voor je het weet ben je dus een kleine 400 euro lichter en kun je de rest van je vakantie alleen nog maar crackers eten! Daarom: 'Rustig gereden scheelt pegels in Zweden!'.

Op 3

Italië:
Afbeelding
minimaal 150 euro

In Zuid Europa zijn de snelheidsboetes over het algemeen lager dan in het noorden. Uitzondering vormt Italië. Iets te hard op het gas kost je daar minimaal 150 euro plus de garantie dat de Italiaanse snelweg-Caribinieri je altijd weet te pakken omdat ze uitgerust zijn met bijzonder snelle wagens. Rijd je door rood dan kun je in pizza-land ook je lol op: ook dat kost je namelijk minimaal 150 euri's. Het lijkt erop dat de Italiaanse politie niet van verkeersovertredingen houdt, of dat ze snel heel veel geld willen verdienen!


Op 4

Finland:
Afbeelding
minimaal 115 euro

De Finnen kunnen er ook wat van qua verkeersboetes. Het noorden van Europa scoort sowieso goed in deze top 5 zoals we verderop nog zullen zien. Hoe kouder het land, hoe hoger de verkeersboetes? Wie in rendierenland wat te hard door de prachtige natuur rijdt is in ieder geval goed de klos: een snelheidsovertreding van 20 kilometer per uur kost je er minimaal 115 euro. Door rood rijden lijkt een koopje: boetes vanaf 8 euro. Komt vast omdat ze zo weinig verkeerslichten hebben…


Op 5

Zwitserland:
Afbeelding
minimaal 110 euro

Wie regelmatig op wintersport gaat in Zwitserland heeft het misschien al wel eens ervaren: de Zwitsers zijn niet zuinig als het om het uitdelen van geldboetes voor snelheidsovertredingen gaat. Wie 20 kilometer te hard rijdt kan rekenen op minimaal 110 euro boete. Andere fijne boetebedragen: door rood rijden, 160 euro. Inhaalverbod negeren: minimaal 150 euro. Fout parkeren: vanaf 25 euro. Neem je het in Zwitserland dus niet zo nauw met de verkeersregels dan zou je wel eens van een koude kermis terug kunnen komen deze zomer!

Gebruikersavatar
Teejoo
Berichten: 204
Lid geworden op: 14 jan 2008, 19:25

Bericht door Teejoo » 18 sep 2008, 19:32

Slik...Ik ben de afgelopen 2 maanden in Zweden, Zwitserland en Italië geweest. Wat ik overigens in Italië vervelend vind is dat ze zelden aangeven hoe hard je mag. Dus niet zoals in de meeste landen bij elke oprit of zo. Verder ben ik in Siena blijkbaar een straat in en uit gereden waar je eigenlijk alleen maar met een vergunning in mocht. Je moet het maar kunnen lezen op z'n Italiaans. Ook een manier om geld te verdienen...
Vel Satis 3.0 dCi initiale, powered by Alpine.

Plaats reactie