Let op je kentekenplaten

Overige zaken die niet direct te maken hebben met de Renault Vel Satis
Gebruikersavatar
Gompie
Berichten: 1585
Lid geworden op: 02 sep 2007, 21:51

Let op je kentekenplaten

Bericht door Gompie » 16 sep 2008, 15:16

Nummerborddieven gedijen in Rotterdam

Dieven hebben het rond Rotterdam steeds vaker voorzien op kentekenplaten. Het aantal gestolen platen is er in een jaar met bijna vijftien procent gestegen, meldt de politie Rotterdam-Rijnmond dinsdag.

De Rotterdamse politie kreeg in de eerste vijf maanden van het jaar 725 aangiften binnen van verdwenen kentekenplaten. Twaalf maanden eerder lag dit aantal nog op 638. In de eerste vijf maanden van 2006 werden nog een krappe zeshonderd aangiften gedaan van diefstal van een kentekenplaat.

Dieven stelen de nummerborden vooral om gratis te tanken. Ook worden de platen gebruikt op gestolen auto's en vluchtauto's. Slechts tien procent van de gestolen kentekens wordt teruggevonden. Volgens de politie is het lastig de dieven te pakken omdat minder dan een procent van de gestolen nummerborden opduikt tijdens een misdrijf.

De kentekenplaathouders die veel autobedrijven gebruiken zijn volgens de politie niet toereikend. De platen kunnen minder makkelijk worden ontvreemd als ze met schroeven of popnagels worden vastgezet, adviseert de politie.

Een plaat goed vastzetten kan volgens de politie veel moeite besparen omdat het opnieuw aanvragen van een kenteken duur en tijdrovend is. Een nieuw nummerbord kost ongeveer 55 euro. Een bestuurder die wordt gepakt zonder geldig nummerbord moet overigens negentig euro ophoesten.

Plaats reactie