Eerste verkeershufter gepakt

Overige zaken die niet direct te maken hebben met de Renault Vel Satis
Gebruikersavatar
Gompie
Berichten: 1585
Lid geworden op: 02 sep 2007, 21:51

Eerste verkeershufter gepakt

Bericht door Gompie » 03 okt 2008, 09:59

Uit de TELEGRAAF

Eerste verkeershufter gepakt

AMSTERDAM - De allereerste aso in het verkeer is gepakt. Een 31-jarige man uit Venlo heeft de primeur. Hij moet een cursus van 750 euro uit eigen zak betalen om zijn rijbewijs weer terug te krijgen.
De man overtreed de snelheidslimiet (hij reed 120 km/uur waar 80 km/uur was toegestaan) en haalde medeweggebruikers in via de vluchtstrook. Het rijbewijs van de Venlonaar was begin van dit jaar ook al ingevorderd.
De Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) is bedoeld om de verkeersveiligheid te vergroten en woensdag ingegaan.
De maatregel kan alleen worden opgelegd aan automobilisten die nog maar net hun rijbewijs hebben en ze moeten meerdere malen de fout in zijn gegaan


En al eerder schreef de Telegraaf in mei:

De grootste verkeershufters in Brabant gaan hinderlijk gevolgd worden om zo hun weggedrag te verbeteren. Een eerdere test in Oss was een succes.
In Oss werden tien verkeerspiraten getemd, nu zijn vijftig anderen in de provincie aan de beurt.
Het gaat om 'chauffeurs' die zich niks van regels aantrekken. Ze rijden te hard, gebruiken busbanen en sturen dronken ondanks een rij-ontzegging.
De politie Oss wil de a-socialen uit de anonimiteit halen
Op verzoek van de politie verstrekte het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) een uitdraai met de 22 duizend namen van Ossenaren die in 2006 een verkeersboete hadden gekregen. Ruim 73 chauffeurs ontvingen tien of meer bekeuringen. Rijders van lease-auto’s bleven, vooralsnog, buiten schot, zo meldt de Volkskrant.
Via een 'hufterindex' is een top tien van veelplegers samengesteld. Van hen hebben er zes, weinig verbazingwekkend, een strafblad. Zij waren in 2006 goed voor 250 boetes.
‘Het gaat vooral om het psychologisch effect. Ze worden nerveus. Zo probeerde een hufter zijn auto steeds in de wijk te verstoppen.’
Een politieteam zag een andere veelpleger tot de gemeentegrens volgens het boekje rijden. Daarna beging hij over een afstand van 40 kilometer 31 overtredingen. ‘In Oss let ik op’, zei hij, ‘daar ben ik verkeershufter. Ik wist niet dat ik daarbuiten ook werd gevolgd.’ Tijdens de proef kreeg een automobilist twee weken cel en een rij-ontzegging van een half jaar.
Uiteraard heeft het College Bescherming Persoonsgegevens problemen met het volgen van hufters. Het is 'niet zonder meer aanvaardbaar..’, zo meldt de krant.

Plaats reactie