Brede banden aan banden

Overige zaken die niet direct te maken hebben met de Renault Vel Satis
Gebruikersavatar
Gompie
Berichten: 1585
Lid geworden op: 02 sep 2007, 21:51

Brede banden aan banden

Bericht door Gompie » 07 dec 2008, 11:54

Alsof we al niet genoeg aan ons hoofd hebben met de kredietcrisis! Toch vindt een commissie van de Europese Unie het belangrijk om de rolweerstand van banden te verminderen.

Die rolweerstand leidt namelijk tot meer brandstofverbruik waardoor de CO2 uitstoot toeneemt en daar krijgen we lekkere tropische temperaturen op de hele aarde van. Om de CO2 uitstoot met 5% te verminderen moet de rolweerstand van banden worden gereduceerd naar 10,5kg per ton in 2014. Op dit moment voldoet maar de helft van de banden aan deze norm, maar met nieuwe technologische ontwikkelingen zou straks toch een groot gedeelte van de banden moeten kunnen voldoen aan de eis. De normen zullen gefaseerd worden ingevoerd, waarbij in 2012 de norm op 12 kg per ton wordt vastgesteld.

De nieuwe regels gaan een probleem vormen voor de echt snelle jongens die op heel fors rubber rollen. Met de alsmaar stijgende vermogens hebben deze veel grip nodig en daarvoor is een flinke plak zwarte goud nodig en dat wordt in de toekomst dus steeds lastiger. (via autoexpress)

Model / breedte van de band.
Bugatti Veyron / 365mm
Ferrari Enzo / 345mm
Lamborghini Murciélago / 335mm
Porsche Carrera GT / 335mm
Maserati MC12 / 325mm
Dan valt het met m'n Vel Satis (225 breed) nog wel mee.... :wink:

Plaats reactie