Foto in bericht

Tips, suggesties en opmerkingen over het forum of over de website www.RenaultVelSatis.nl
FastEddy
Berichten: 228
Lid geworden op: 15 mei 2008, 08:13

Foto in bericht

Bericht door FastEddy » 12 jan 2016, 08:17

Is er een eenduidige uitleg mogelijk over hoe een foto in een bericht te plaatsen? Wat ik ook doe, op 'Foto' drukken of op 'Img', er gebeurt niets. Dank alvast voor de uitleg!
Ed L.

Gebruikersavatar
gunther
Site Admin
Berichten: 347
Lid geworden op: 22 feb 2007, 22:47
Locatie: Meeuwen
Contacteer:

Bericht door gunther » 12 jan 2016, 20:12

Op foto klikken, je foto kiezen en de juiste afmeting zou gewoon moeten werken. De foto wordt dan automatisch geupload naar de server.

Als je de img tag wilt gebruiken, moet de foto ergens anders al online staan.
Volvo S60 D3 Summum 2011
Toyota Yaris Full Hybrid 1.5 Aspiration 2014

FastEddy
Berichten: 228
Lid geworden op: 15 mei 2008, 08:13

Bericht door FastEddy » 12 jan 2016, 22:56

Lees mijn bericht aub. Op foto klikken helpt niet, reageert niet. Meer mensen klagen hier over. Ligt het aan de gebruiker of ligt het aan de website?

Gebruikersavatar
gunther
Site Admin
Berichten: 347
Lid geworden op: 22 feb 2007, 22:47
Locatie: Meeuwen
Contacteer:

Bericht door gunther » 16 jan 2016, 21:54

Als de button "Foto" niet werkt, wordt er wellicht javascript ergens door geblokkeerd. Als de tag wordt weer gegeven ipv een foto, het vinkje "Schakel BBCode uit in dit bericht" uitzetten als je een bericht plaatst. Zie ook mijn reactie in het andere topic.

Ik kan het probleem niet naspelen in Chrome, IE of Edge. Ik heb dus ook geen mogelijkheid om te debuggen. Als je met Chrome werkt, kun je met CTRL+J de java console aanzetten, in IE met F12. Wellicht dat daar wat bruikbare info te zien is.
Volvo S60 D3 Summum 2011
Toyota Yaris Full Hybrid 1.5 Aspiration 2014

FastEddy
Berichten: 228
Lid geworden op: 15 mei 2008, 08:13

Bericht door FastEddy » 18 jan 2016, 10:12

@Gunther
De button BBCode uitschakelen geeft geen resultaat
Bij Ctrl+J (control button, shift button en j toets) krijg ik een foutmelding '404' not found, www.renaultvelsatis.nl/favicon.ico
Ik heb alles van Java nog eens geladen; uiteraard brengt dit geen resultaat omdat Java in allerlei fora wordt gebruikt waar ik wel foto's kan uploaden. Dit is echt de enige site waar mij dat niet lukt. Interessant zou zijn om eens een poll te doen en uit te zoeken bij wie dit allemaal niet werkt. Als ik de enige ben dan moet het ergens in mijn laptop zitten (wat ik betwijfel gezien de zware applicaties die ik er dagelijks mee draai, maar vooruit); en anders moet er toch echt eens gekeken worden naar deze site.
Nogmaals dank dat je mij/ons wilt helpen!

Vellie
Berichten: 134
Lid geworden op: 25 mar 2008, 21:17

Bericht door Vellie » 18 jan 2016, 12:00

Jammer dat het niet lukt. Ik heb even meegekeken en een .gif en een .jpg bestand geprobeerd te uploaden. Ik gebruik Chrome en Windows 10.


Failed to load resource: net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENT
koffiehoek/maatwerk/script/content.js Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found)
image_upload.php:8 Uncaught TypeError: Cannot read property 'message' of undefined
koffiehoek/maatwerk/script/content.js Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found)
image_upload.php:8 Uncaught TypeError: Cannot read property 'message' of undefined
koffiehoek/maatwerk/script/content.js Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found)
image_upload.php:14 Uncaught TypeError: Cannot read property 'message' of undefined

Vellie
Berichten: 134
Lid geworden op: 25 mar 2008, 21:17

Bericht door Vellie » 18 jan 2016, 12:03

Vanuit explorer ook niet.

FastEddy
Berichten: 228
Lid geworden op: 15 mei 2008, 08:13

Bericht door FastEddy » 18 jan 2016, 12:57

@Vellie. Even voor de goede orde: probeer jij ook te uploaden net zoals ik?
Ed L.

Vellie
Berichten: 134
Lid geworden op: 25 mar 2008, 21:17

Bericht door Vellie » 18 jan 2016, 13:14

Ik las het en heb geprobeerd een foto te uploaden als test. Ik krijg dus dezelfde foutmelding.
Laatst gewijzigd door Vellie op 18 jan 2016, 13:46, 1 keer totaal gewijzigd.

FastEddy
Berichten: 228
Lid geworden op: 15 mei 2008, 08:13

Bericht door FastEddy » 18 jan 2016, 13:32

ah, gelukkig.... ik begon mezelf al als een volstrekte digibeet te beschouwen.... Ik ben dus niet de enige. Werk aan de winkel voor onze beheerder, die overigens zijn (of haar?) geweldige best doet. Op deze anomalie na.....

Gebruikersavatar
gunther
Site Admin
Berichten: 347
Lid geworden op: 22 feb 2007, 22:47
Locatie: Meeuwen
Contacteer:

Bericht door gunther » 18 jan 2016, 23:07

Dank voor het sturen van de melding. Ik zie ERR_BLOCKED_BY_CLIENT.
Dat betekent dat er op je computer (= de client) iets ervoor zorgt dat er een stukje javascript van de website wordt geblokkeerd waardoor je de functionaliteit voor het uploaden van foto's niet beschikbaar hebt.

De 404 melding (not found) heb ik opgelost. Kunnen jullie nog eens testen?
Volvo S60 D3 Summum 2011
Toyota Yaris Full Hybrid 1.5 Aspiration 2014

FastEddy
Berichten: 228
Lid geworden op: 15 mei 2008, 08:13

Bericht door FastEddy » 18 jan 2016, 23:26

Helaas..... nothing changed...

dit verschijnt er in de Java console: https://encrypted-tbn1.gstatic.com/favi ... IU3ymtRpUb
De server meldt dit kennelijk

Vellie
Berichten: 134
Lid geworden op: 25 mar 2008, 21:17

Bericht door Vellie » 19 jan 2016, 12:56

helaas....

Failed to load resource: net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENT
favicon.ico Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found)
/koffiehoek/maatwerk/image_upload.php:8 Uncaught TypeError: Cannot read property 'message' of undefined

Heino
Berichten: 1266
Lid geworden op: 23 nov 2008, 22:04
Locatie: Heerlen

Bericht door Heino » 19 jan 2016, 13:02

Hoi Eddy en Günther,

Een workaround kan zijn dat Eddy via www.wetransfer.nl (gratis) de foto's naar Günther verzendt, waarna Günther ze alvast plaatst.
Dan is het probleem nu even opgelost en kan dat "op het gemakkie" worden nageplozen?
VS Phase II 2.0T 08-2006; mei 2008 16.000 Km - verkocht mei 2015 met 110.100 Km, Zilver Expression 18" 6-bak 68-TG-LJ.
Nu Ford Mondeo hatchback 2.0 automaat 145 pk.

FastEddy
Berichten: 228
Lid geworden op: 15 mei 2008, 08:13

Bericht door FastEddy » 19 jan 2016, 13:15

@Heino. Bedankt voor het meedenken. Maar zo'n haast hebben mijn foto's nou ook weer niet. Soms wil je een bericht completeren met een foto; en dat lukt dan steeds niet op deze website. Ik zou zeggen: laat de webmaster (wie is dat trouwens, ook Gunther?) het maar eens rustig uitzoeken. Het is duidelijk dat meer mensen in dit forum niet in staat zijn om foto's te uploaden en dus is het "probleem" gelokaliseerd. We wachten rustig af....

Plaats reactie