Pagina 1 van 1

Snel warm

Geplaatst: 13 jun 2017, 20:57
door hjt
Mijn VS (3.5 v6) wordt volgens mij wel erg snel warm, meestal binnen 10 minuten zit de meter van de koelvloeistof wel in het midden, hij wordt niet warmer dus dat is goed, maar is het normaal dat dit zo snel gaat?

Geplaatst: 14 jun 2017, 08:40
door FastEddy
het zijn ook de buitentemperaturen die meewerken....

Geplaatst: 14 jun 2017, 15:50
door Heino
Ik vind dat langzaam.
Als je met koude motor start, staat je koelwater-thermostaat dicht: de motor verwarmt zichzelf via het kleine koelwatercircuit. Pas als het koelwater warm genoeg is om de koelwater-thermostaat te laten openen (pakweg 90 graden koelwatertemperatuur). gaat het grote circuit open.
Bij mijn 2.0T ging bij rustige rijstijl de temperatuurwijzer binnen 3 minuten naar het midden (na pakweg 3 a 4 kilometer rustige stadsrit) en die bleef daar rotsvast staan.

Zonder je ongerust te willen maken: is jouw thermostaat wel in orde? Als die open blijft staan (= defect), merk je daar weinig van zolang je radiateur-ventilator on de de motorkap gewoon werkt. je motor warmt dan echter te langzaam op, met meer slijtage en benzineverbruik ten gevolge.
Een thermostaat is een slijtagegevoelig onderdeel en hij kost niet veel als je hem zelf vervangt, ik schat 25 Euro.

Geplaatst: 14 jun 2017, 22:52
door E.M.Provoost
Aloha,

Thermostaat vervangen is bij de v6 een crime.
maar inderdaad als de themostaat open blijft staan heb je meer brandstofverbuik maar in de zomermaanden is het niet zo'n ramp.

even conroleren is het best ik heb zelf een radar thermometer kan je het zo zien

gr Mike

Geplaatst: 15 jun 2017, 21:18
door hjt
Ok, bedankt voor de feedback, ik zal het eens in de gaten houden, ik rij voor mn werk eigenlijk altijd een sprinter(diesel) en die warmt juist langzaam op, misschien dat het bij de VS dan in verhouding snel lijkt, maar binnen 5 minuten warm of zo hoef ik mij geen zorgen te maken blijkbaar.

Geplaatst: 16 jun 2017, 20:08
door hjt
Gecheckt vandaag, binnen paar minuutjes staat de wijzer in het midden, dus niets aan de hand, meteen maar even een stukje gereden om even te genieten van deze fijne auto :D

Geplaatst: 17 jun 2017, 16:55
door Heino
Prima zo! En nou weer genieten! :D