Pagina 1 van 1

Nieuwe koplampen

Geplaatst: 06 jul 2019, 09:29
door RenaultFrank
Van de week weer een kleine job gedaan, de koplampen die ik op Marktplaats heb gescoord geplaatst. Toch nog een werkje, omdat onder de schildbumper een boutje van de lamp zit. Om de schildbumper van zijn plek te krijgen heb ik eerst alle plastic delen boven op de motor gedemonteerd behalve de motor deksel. Onder de wagen vier torx boutjes verwijderd en een paar kruiskopschroefjes die de schildbumper met de onderplaat verbinden (niet origineel maar functioneel). Dan de binnenschermen links en rechts een stukje los gemaakt, daar zit links en recht een boutje die de bumper op zijn plek houd. Na het losdraaien van deze twee boutjes kan de schildbumper licht uitgebogen aan de zijkanten en naarvoren getrokken worden. Ongeveer een centimeter of vijf. nu kunnen de onderste koplamp boutjes verwijderd worden. Boven op de koplamp zitten ook twee boutjes, ook deze verwijderd. Even de accu min losgemaakt, je weet maar nooit en de connectoren los gemaakt, een van de lampen en een van de stelmotor. De oude koplamp was bevrijdt. Bij het bekijken van de connectoren blijken de stelmotoren een andere aansluiting te hebben... KAK. Ik had ze nog wel van iemand gekocht die een serie 1 had en die in zijn eigen wegen wilde plaatsen maar daar nooit aan roe gekomen was. Zijn wagen was inmiddels al jaren weg en de koplampen lagen al een jaar of tien op de plank. Gelukkig zitten de stelmotoren met een bajonetsluiting op de koplampen en gelukkig paste de oude stelmotoren op de bajonet en met de kogel in de vork die de hoogte-instelling mogelijk maakt. Alles terugbouwen in omgekeerde volgorde en klaar is Kees.

Gisteren is de wagen nog naar de garage geweest voor een grote beurt en daar heb ik gelijk de koplampen laten afstellen zodat de tegenliggers niet door de Xenon lampen worden verblind.

Hier nog een paar foto's, spreekt meer dan duizend woorden. Het "Smoelt weer".

Re: Nieuwe koplampen

Geplaatst: 06 jul 2019, 13:17
door Hans61
ziet er schitterend uit en goed om te weten dat het nieuwe model koplampen ook op een phase I past door de "oude" stelmotoren te gebruiken!

Re: Nieuwe koplampen

Geplaatst: 06 jul 2019, 19:33
door Anne
De koplamp is een kunstwerk op zich dat nu volledig tot z'n recht komt. Prachtig.

Re: Nieuwe koplampen

Geplaatst: 11 jul 2019, 18:20
door hjt
Zooo , dat ziet er als nieuw uit! Heel erg mooi!

Re: Nieuwe koplampen

Geplaatst: 05 dec 2019, 12:03
door Satisvel-Daniƫl
Mooi gedaan ! Ziet er weer grandioos uit.
Dat heb ik ook nog op mijn wensenlijstje staan. Inmiddels al hier en daar gaatje geboord om vocht kwijt te raken. (werkt op zich prima, maar is niet ideaal)
Ik heb nog een gave goede koplamp liggen voor de best.zijde maar die heeft geen Xenon. (misschien is dat over te bouwen?)