Pagina 1 van 1

krukas positie sensor

Geplaatst: 11 jul 2019, 18:31
door hjt
Hallo allemaal,

Helaas de laatste tijd wat problemen met mijn VS (3.5 PH2)
Onlangs nokkenas sensor moeten vervangen en een reservoir van de koelvloeistof, raammechaniek linksvoor ook. Afgelopen week wil de auto niet starten, uit laten lezen en geeft aan krukas positie sensor. Op zich niet een duur onderdeel, maar nergens op voorraad, ook niet bij de sloop. Ben ik zelf gaan zoeken op onderdeel-nummer, kom ik uit bij een onderdeel voor de Espace 3.5 (zelfde motor dus). Weet 1 van jullie misschien of dit niet toevallig dezelfde sensor is, misschien dat ik er anders iets makkelijker aan kan komen. Renault-dealer Doetinchem geeft levertijd van 3 tot 4 weken op (!)
Bedankt vast voor reacties!

Re: krukas positie sensor

Geplaatst: 12 jul 2019, 09:07
door Hans61
wanneer je de krukassensor zoekt op bijvoorbeeld autodoc.nl dan wordt daar bij de sensor ook het relevante Nissan en Renault nummer aangegeven, dus zou dat goed moeten zijn. Tenzij je voor origineel Renault wil gaan, maar wat is origineel, Renault maat dit soort onderdelen niet zelf....

Re: krukas positie sensor

Geplaatst: 12 jul 2019, 21:58
door Anne
Bij dezelfde motor is de kans groot dat ze hetzelfde zijn. Mocht echter de ene een handbak hebben en de andere een automaat dan zou het kunnen dat ze toch verschillend zijn. Dit geconstateerd bij twee R25's.

Op origineel onderdeelnummer zoeken is inderdaad het beste. Als je dan hetzelfde nummer vind op een Espace dan is het met zekerheid hetzelfde onderdeel. Het onderdeelnummer is uniek.

Ook handig: online Dialogys