cabasse storing???

Technische informatie over de Renault Vel Satis
Plaats reactie
erretje
Berichten: 10
Lid geworden op: 23 dec 2011, 16:28
Locatie: rijswijk
Contacteer:

cabasse storing???

Bericht door erretje » 17 sep 2012, 20:34

hallo ik heb een vel satis uit 2002 met een cabasse systeem
nu heb ik zins enkele dagen dat het geluid weg valt bij radio en cd
of gaat vanzelf harder en zachter,heel vervelend.
nu is mijn vraag hoe kom ik er achter of het aan de radio ligt of aan de tuner/versterker ,wat als ik een andere radio inbouw hoe moet ik dat doen met de bedrading dan? kan daar niks over vinden hier .
is dit soms uit te lezen ,of moet iets resetten

alvast bedankt voor de reactie

groetjes Erwin

Bompie
Berichten: 595
Lid geworden op: 04 apr 2008, 18:41
Locatie: Gent (Belgie)

Bericht door Bompie » 17 sep 2012, 21:48

Misschien al eens starten via de zoekfunctie en cabasse ingeven:

koffiehoek/search.php

daar staat wel iets bij hoe je hem er kan uit krijgen om misschien
al eens je bedrading na te zien !?
Laatst gewijzigd door Bompie op 18 sep 2012, 08:48, 1 keer totaal gewijzigd.
When you see it for the first time,it looks like a nightmare.
When you may drive and own it....it's like a wet dream.
Vel Satis 2.2 dCi Initiale - 2006 Zwart Leder
Vel Satis 2.2 dCi Expression - 2002 Beige Leder

Heino
Berichten: 1232
Lid geworden op: 23 nov 2008, 22:04
Locatie: Heerlen

Bericht door Heino » 18 sep 2012, 07:12

Bij jou zit de tuner/versterkerunit onder je achterbank (onder de zwarte afdekking). Het vermoeden is dat als je daar de stekkers reinigt met contactspray (stekker er af, inspuiten met contactspray, overtollige druppels spray wegvegen met een tissue en de stekker een paar keer er op / er af), het euvel weg is.
Als het euvel er dan nog steeds is, kan je hetzelfde doen met je headunit in het dashboard. Die gaat er uit met 2 autoradio-ijzertjes.
VS Phase II 2.0T 08-2006; mei 2008 16.000 Km - verkocht mei 2015 met 110.100 Km, Zilver Expression 18" 6-bak 68-TG-LJ.
Nu Ford Mondeo hatchback 2.0 automaat 145 pk.

erretje
Berichten: 10
Lid geworden op: 23 dec 2011, 16:28
Locatie: rijswijk
Contacteer:

Bericht door erretje » 18 sep 2012, 15:00

heino ,alvast bedankt voor deze goede tip ,ik gaat dit zeker even proberen
ik klaat zeker even weten of het gelukt is

groetjes Erwib

erretje
Berichten: 10
Lid geworden op: 23 dec 2011, 16:28
Locatie: rijswijk
Contacteer:

Bericht door erretje » 23 sep 2012, 16:33

nou ik heb de radio unit er uit gehaald stekkers met stofzuiger schoongemaakt en ingespoten met contact spray,
en het zelfde met de versterker /tuner unit onder de achterbank

de cd speler deed het wel weer even ,maar geen radio
zal het dan toch een defecte versterker/tuner zijn
volgens mijn € 300 bij de dealer .

iemand suggesties??????

Heino
Berichten: 1232
Lid geworden op: 23 nov 2008, 22:04
Locatie: Heerlen

Bericht door Heino » 23 sep 2012, 17:14

Klein kansje: de hard/zacht regeling is een parallelschakeling van weerstandjes op twee draden (evenals bij de cruisecontrol toetsen).
Het kan zijn dat bij jou iets niet helemaal goed zit met die weerstandjes of met de schakelaars zelf (stof/plakzooi). Die 2 draadjes zitten bovenaan in je stuurkolom. Die van de cruisecontrol zijn oranje in een witte stekker, die van de audio weet ik niet. Daarvoor zou je ondersteboven liggend met een zaklamp in je stuurkolom kijkend, wellicht kunnen zien waar de draden lopen.

Wellicht heb je daar wat aan.
Ik kan me namelijk voorstellen dat als "zachter" de hele tijd is geactiveerd, je geen geluid krijgt.
Iets anders is als de CD wel permanent goed geluid geeft en de tuner niet.
Maar dat kan ik niet uit je verhaal opmaken.
VS Phase II 2.0T 08-2006; mei 2008 16.000 Km - verkocht mei 2015 met 110.100 Km, Zilver Expression 18" 6-bak 68-TG-LJ.
Nu Ford Mondeo hatchback 2.0 automaat 145 pk.

erretje
Berichten: 10
Lid geworden op: 23 dec 2011, 16:28
Locatie: rijswijk
Contacteer:

Bericht door erretje » 23 sep 2012, 19:11

de cd speler deed het wel ook met geluid .het geluid was ook te doseren met de stuur bediening,echter de radio fm gaf geen enkel geluid ook als het display voldoende volume aan gaf .

vreemd ,tuner overleden ??

Heino
Berichten: 1232
Lid geworden op: 23 nov 2008, 22:04
Locatie: Heerlen

Bericht door Heino » 24 sep 2012, 07:23

Je zou zeggen van wel...
VS Phase II 2.0T 08-2006; mei 2008 16.000 Km - verkocht mei 2015 met 110.100 Km, Zilver Expression 18" 6-bak 68-TG-LJ.
Nu Ford Mondeo hatchback 2.0 automaat 145 pk.

HJ2
Berichten: 127
Lid geworden op: 05 jul 2009, 09:12
Locatie: Regio ZH

Bericht door HJ2 » 24 sep 2012, 09:22

Als ik zo lees op internet... een veel voorkomend probleem.
Mijn tuner doet het maar af en toe (eigenlijk bijna nooit)

Ik heb een 2 DIN unit klaar ligen om in te bouwen, nu nog de tijd zien te vinden ...
If you always do what you always did, you always get what you always got.

erretje
Berichten: 10
Lid geworden op: 23 dec 2011, 16:28
Locatie: rijswijk
Contacteer:

Bericht door erretje » 28 sep 2012, 09:16

Hallo Hj2

een 2din installatie klinkt heel leuk

maar hoe zit dat met de bedrading dan,alles zit nu onder me achterbank
moet je dan een andere connector er op aansluiten of rigoureus afknippen en om leggen.kan dit nergens vinden op het forum .
klein tipje zou handig zijn .

HJ2
Berichten: 127
Lid geworden op: 05 jul 2009, 09:12
Locatie: Regio ZH

Bericht door HJ2 » 28 sep 2012, 12:58

Kijk even in het forumdeel 'sleutelen'
Daar houd ik het een beetje bij (topic: wel of geen ISO connector achter cabasse CD speler?)

Succes,
Henk-Jan
If you always do what you always did, you always get what you always got.

Plaats reactie